برای توسعه سازمان، هم‌سویی اهداف سازمانی و فردی واجب می‌نماید و تلاش برای تناسب اهداف کسب و کار و اهداف افراد درون سازمان، نیاز به ایجاد شفافیت و نظام‌مندی دارد تا بتوان از این طریق نقاط قوت و قابل بهبود را تعیین کرد.
برای ایجاد شفافیت، فاکتورهای مهمی از جمله کاهش تعارض و رفع ابهام اهمیت دارد که از طریق راهکارهای متعددی همچون مدیریت فرآیندهای کسب و کار، بازطراحی ساختار سازمانی، تدوین اهداف کلیدی و ابلاغ آن، نظام جبران و خدمات قابل دستیابی خواهد بود.
در سازمانی که شفافیت وجود داشته باشد، اعتماد میان کارکنان افزایش خواهد یافت و یادگیری و بهبود مستمر به عنوان یک ارزش نهادینه خواهد شد. در چنین سازمانی دستیابی به اهداف کلیدی سازمان و قرار گرفتن در مسیر رشد تسهیل خواهد شد.
اکسپنشن با راهکارهای توسعه سازمان برای دستیابی به شفافیت و اعتماد در کنار شما خواهد ایستاد و از تمام تجربیات خود در حوزه ساخت برای توسعه سازمان شما بهره خواهد گرفت.

مدیریت هزینه پروژه

یکی از مهم‌ترین حوزه‌های مدیریت در پروژه‌ها، مدیریت هزینه می‌باشد که از ارکان مهم تصمیم‌گیری و تعیین استراتژی‌های اجرای پروژه است. در مدیریت هزینه پروژه بدنبال ایجاد زیرساخت‌های لازم برای استقرار و توسعه آن‌ها می‌باشیم تا اطلاعات درست در زمان مورد نیاز در دسترس مدیر پروژه قرار بگیرد و با تعیین راهکارهای مناسب، تحقق اهداف مالی پروژه را میسر نماید. در این راهکار با طی نمودن گام های تحلیل وضعیت مدیریت هزینه در پروژه، بهبود و استانداردسازی و اجرای فرآیند؛ تحقق اهداف زیر را انتظار داشته باشید:

  • تعیین سود مورد انتظار در ابتدای پروژه
  • تعیین استراتژی های مناسب برای تحقق اهداف مالی
  • تزریق به موقع منابع مالی
  • دسترسی به اطلاعات مورد نیاز

مدیریت فرآیندهای کسب و کار

مدیریت فرآیندهای کسب و کار، شامل چرخه شناسایی، تحلیل، بهبود، استقرار، پایش و کنترل و بهبود مستمر آن برای دستیابی به اهداف سازمان و بهبود عملکرد آن می‌باشد. مهم است در مرحله شناسایی بدنبال فرآیندهایی باشیم که برای تحقق اهداف و استراتژی سازمان مهم هستند یا فرآیندهایی که بدلیل داشتن مشکلاتی همچون طولانی بودن زمان انجام، هزینه زیاد، نارضایتی مشتریان و.. در عملکرد سازمان اختلال ایجاد کرده‌اند. در این راهکار با اجرای گام های شناسایی و مدل سازی فرآیند، تحلیل، طراحی مجدد، استقرار و پایش و کنترل فرآیند؛ تحقق اهداف زیر را انتظار داشته باشید:

  • کاهش زمان و هزینه در اجرای وظایف
  • تعیین استراتژی های مناسب برای تحقق اهدافبهبود ارتباطات و کار تیمی
  • یکپارچگی واحدهای سازمان در جهت تحقق اهداف و چشم‌انداز

راهبری هدف گذاری سطوح مختلف سازمانی

ایجاد یک سیستم هدف‎گذاری در سازمان باعث افزایش شفافیت، مسؤولیت‌پذیری و پاسخگویی بی‌نظیر کارکنان در تمامی سطوح می‌شود. در چنین سازمانی، کارکنان برای اجرای وظایف خود، با دیسیپلین و نظم بیشتری برنامه‌ریزی می کنند، در ارتباطات و ارائه اطلاعات شفاف‌تر، و در اقدام و عمل هدفمندتر خواهند بود. برای دستیابی به موفقیت از طریق سیستم هدف گذاری، نیاز به تمرکز (تعیین تعداد بهینه و کوچکی از اهداف)، هم راستایی (هم‌راستایی اهداف واحدها و تیم‌ها با اهداف سازمان) و کنترل و بازبینی مستمر اهداف وجود دارد. با اجرای گام‌های تعیین محدوده استقرار OKR، تعیین OKRها و ابلاغ آن‌ها، پایش و کنترل و ارائه گزارش پیشرفت تحقق اهداف، توسعه OKR به سیستم جامع عملکرد، تحقق اهداف زیر را انتظار داشته باشید:

  • پاسخگویی تیم‌ها و کارکنان با توجه به اهداف تعیین شده
  • یکپارچگی ارکان سازمان متناسب با اهداف اصلی سازمان
  • بهبود عملکرد سازمان با ارزیابی دوره‌ای میزان تحقق اهداف و ارائه برنامه اصلاحی

بهبود ساختار سازمانی

ساختار سازمانی که با اهداف، فرآیندهای تصمیم‌گیری، نظام جبران خدمات، فرهنگ تعامل سازمان و … یکپارچه شده باشد، کارایی و عملکرد کسب و کار را بهبود می‌دهد. برای بهبود ساختار سازمانی، لازم است سازمان را مانند یک سیستم بررسی کرده و یک چارچوب مناسب برای دید سیستماتیک داشته باشیم. چارچوبی که در آن ساختار، اهداف، فرآیندها، نظام جبران خدمات، مسؤولیت و نقش‌ها بهم گره خورده و متناسب با یکدیگر در جهت رشد سازمان و حفظ سودآوری آن بصورت یکپارچه تغییر می‌کنند. با طی نمودن مسیر ارزیابی اهداف سازمان، تحلیل فرآیندهای تصمیم‌گیری در سازمان، بررسی دیدگاه صاحبان کسب و کار درباره ساختار مطلوب، تحلیل نقش‌ها و مسئولیت‌ها و در نهایت طراحی ساختار بهینه؛ تحقق اهداف زیر را انتظار داشته باشید:

  • کاهش موازی کاری
  • تبیین شفاف مسئولیت‌ها و اختیارات
  • یکپارچگی اهداف، فرآیند تصمیم‌گیری، نظام جبران خدمات با ساختار سازمانی

مدیریت درس آموخته

یادگیری از تجربیات یکی از پایه‌ای ترین فعالیت‌های بشر است. همه‌ی ما این کار را از کودکی انجام می‌دهیم. این یادگیری یا از طریق تجربه کردن یا پرسش از دیگران روی می‌دهد. اما با وجود این‌که یادگیری یک فعالیت طبیعی است، یاد گرفتن برای اکثر سازمان‌ها، چالش برانگیز و مشکل است. ای رفع این چالش، نیاز به ایجاد چارجوب مشخص شامل فرآیندها، نقش ها، راهبری و سیستم فناوری اطلاعات مورد نیاز و حمایت رهبران و مدیران ارشد از استقرار آن می‌باشد. با طی نمودن مسیر شناخت سازمان، تعیین محدوده استقرار فرآیند مدیریت درس آموخته، تعیین چارچوب مناسب و راهبری اجرای فرآیندهای تعیین شده؛ تحقق اهداف زیر را انتظار داشته باشید:

  • تکرار موفقیت‌ها
  • اجتناب از تکرار اشتباهات
  • تغییر در رفتار سازمانی
  • ایجاد فضای تعاملی در سازمان

نظام جبران خدمات

طراحی نظام عادلانه و شفاف برای جبران خدمات کارکنان متناسب با نقش‌ها و مسئولیت‌ها همواره باعث افزایش رضایت کارکنان و ایجاد انگیزه برای پیشرفت و طی نمودن مراحل پیشرفت شغلی می‌شود. شناسایی معیارهای تاثیرگذار بر میزان حقوق و مزایای در نظر گرفته شده مانند سطح اختیار و تصمیم گیری، دشواری مسائل کاری و… و ارزیابی صحیح آن‌ها با لحاظ نمودن شرایط شغلی و شایستگی‌های فردی می‌تواند تحقق نظام عادلانه جبران خدمات را تضمین نماید. با طی کردن گام‌های تشکیل تیم جبران خدمات، بررسی ساختار، اهداف و استراتژی سازمان، بررسی شرح وظایف شغلی، تدوین طرح ارزیابی مشاغل و اجرای آزمایشی نظام جبران خدمات و نهایی‌سازی آن؛ انتظار تحقق اهداف زیر را داشته باشید:

  • افزایش رضایتمندی کارکنان
  • شفافیت در پرداخت
  • تعیین مسیر شغلی و ارتقای کارکنان
  • حذف دغدغه افشای اطلاعات